OostOogst Aalsmeer

 

 Educatie bij OostOogst

 

Omdat wij het leuk en belangrijk vinden om zoveel mogelijk mensen te laten mee genieten van het groeien en bloeien bij OostOogst besteden wij veel tijd aan rondleiding en educatie.Als mensen bij ons langskomen is er meestal de mogelijkheid om een rondje door de groentekassen te lopen om te kijken hoe alle groenten groeien. Want hoe leuk is het om te zien hoe de boontjes die je 's avonds op je bord hebt 's ochtends nog aan de struik hingen.Vaak lopen we dan zelf even mee om her en der wat te vertellen en uit te leggen.Veel mensen zijn ver af komen te staan van de herkomst van hun voedsel en hebben bijvoorbeeld geen idee hoe bietjes, sla en paprika’s groeien.

 Het is een stukje bewustwording van de wereld om je heen als je wat langer probeert stil te staan bij waar je voedsel vandaan komt. Wij denken dat het goed is om daarmee al te beginnen bij jonge kinderen. Wij willen hier graag ons steentje aan bij dragen.

Vol trots zijn wij dan ook dat we, ook dit seizoen weer, een heuse SCHOOLMOESTUIN hebben bij OostOogst.

Wij zijn een samenwerking gestart met basisschool de Brug uit Aalsmeer. De kinderen uit groep 5 en 6 komen, op verschillende momenten zaaien, planten en oogsten in hun eigen moestuin. Ook krijgen ze wat uitleg over hoe er uit een zaadje een plantje en uiteindelijk een groente gaat groeien.Op deze manier leren ze heel veel verschillende soorten groenten kennen en proeven natuurlijk!!

 

Daarnaast organiseren wij educatieve rondleidingen voor  kinderen.

 Tijdens deze rondleiding leggen we uit hoe groenten groeien en wat je daarvoor nodig hebt en we vertellen iets over de verschillende soorten groenten.

 Dit doen we met behulp van een interactieve powerpoint-presentatie.  Tijdens deze presentatie wordt iets uitgelegd over het groeien van groenten en wij laten daarbij ook wat dingen zien.

Ook bieden we een praktijkgedeelte, want door te doen leer je het meest, zo denken wij.

 Afhankelijk van de tijd van het jaar gaan we samen met de kinderen  de kas in en gaan daar dan groenteplantjes planten of groenten oogsten.

 Na het oogsten gaan we wegen wat we geplukt hebben en is er de mogelijkheid om ieder kind  een zakje met een deel van de oogst mee naar huis te geven.

 

Dagen waarop de rondleiding kan plaatsvinden:

 dinsdagochtend

 woensdagochtend

 zaterdagochtend

 

Indien uw voorkeur uitgaat naar een ander dagdeel dan kunnen wij in overleg kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

Bent u geïnteresseerd in een groepsrondleiding en/of wilt u meer weten over de kosten, neem dan contact met ons op.

 

Contactgegevens:

Per mail: info@oostoogst.nl

Telefonisch: 06 46497185

 Contactpersoon: Inge Zekveld

 

 
 
OostOogst | onbespoten seizoensgroenten | 's ochtends in de grond, 's avonds in de mond | info@OostOogst.nl