OostOogst Aalsmeer

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij OostOogst

Wij vinden het belangrijk om verse, smaakvolle en gezonde producten te telen die gewaardeerd worden door onze klanten. Daarnaast streven we ernaar om steeds duurzamer te gaan ondernemen.

Op het dak van onze schuur liggen zonnepanelen en onze bedrijfsauto is volledig electrisch.

Ook het maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij erg belangrijk.

Wij denken dat daarbij alle kleine beetjes helpen, als iedere ondernemer iets zou doen op dit gebied dan ziet de wereld er echt anders uit.

Onze visie : zoveel mogelijk mensen kunnen laten genieten van onze groenten, maar ook van de beleving daar om heen.

Dit uit zich onder andere in ons project met de Voedselbank, waarbij we proberen iedereen die ons zou willen helpen op zijn of haar manier in te zetten als vrijwilliger.

Ook bieden wij kansen aan stagiaires of andere studenten/leerlingen voor het uitvoeren van hun studieopdrachten.

Daarnaast geven wij regelmatig educatieve rondleidingen waarbij het doel is meer te leren van wat er moet gebeuren voor je jouw groenten op je bord hebt liggen.

Ook hebben wij 2 varkens die ons groenteafval en onze plantenresten verwerken.

Een imker heeft meerdere bijenkasten bij ons neergezet, de bijen hebben zo een rustige plek en wij kunnen profiteren van de bestuiving.

Buiten hebben we een uilenkast en een valkenkast staan, om deze mooie vogels een broedplek te bieden en tevens op een natuurlijke wijze ons ongedierte (muizen) te bestrijden.

In onze kasten hangen mezennestkasten en lieveheersbeestnestkasten om ook op een natuurlijke wijze te helpen bij onze “biologische” bestrijding van rupsen en luizen.

Leuk feitje is dat we al onze vogelkasten gekocht hebben bij “gewoon doen”de houtwerkplaats van Ons Tweede Thuis, een instellling voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben met heel veel plezier aan de kasten gewerkt en dat maakt ons dan ook weer blij.

Dat laatste is eigenlijk een goede samenvatting van bovenstaande, het is zo leuk om mensen of dieren op wat voor wijze dan ook te laten (mee)genieten op ons bedrijf dat wij daar zelf altijd weer blij van worden.

  

 

OostOogst | onbespoten seizoensgroenten | 's ochtends in de grond, 's avonds in de mond | info@OostOogst.nl