OostOogst Aalsmeer

Over OostOogst 

 

 

André en Inge Zekveld, initiatiefnemers OostOogst

Sinds 2001 zijn wij, André en Inge Zekveld eigenaar van Rozenkwekerij Firma Zekveld. OostOogst is een initiatief van Firma Zekveld. Met dit initiatief gaat voor ons een grote wens in vervulling. Ons bedrijf kweekt al meer dan 40 jaar klassiek geurende rozen. Hier voegen we nu aan toe het telen en verkopen van onbespoten groenten.

 

Onze achtergrond en drijfveer
André heeft van jongs af aan gewerkt in dit bedrijf en is opgegroeid in de rozen. Inge heeft de HBO-opleiding Sociaal Juridsche Dienstverlening afgerond. Vervolgens heeft zij als juridsch consulent gewerkt bij een dienstverlenende organisatie voor mensen met een handicap of beperking. Inmiddels is zij helemaal ingewijd in de wereld van de rozen en werkt volledig mee in het bedrijf. Toch is het 'sociale' aspect altijd blijven kriebelen bij Inge. Ook André vindt het belangrijk om vanuit zijn bedrijf een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij en de mensen om hem heen.

Sinds maart 2014 zijn wij een samenwerking aangegaan met de Voedselbank Aalsmeer. Door deze samenwerking zijn wij een deel van onze ideeen over sociaal en maatschappelijk ondernemen binnen ons bedrijf gaan vormgeven.

Wij hebben heel veel zin in deze nieuwe uitdaging en willen er helemaal voor gaan!

Inmiddels hebben we alweer 3 seizoenen gewerkt, heel veel geleerd, heel veel werk verzet en vooral belangrijk heel veel geoogst.

Wij gaan vol enthousiasme een nieuw seizoen tegemoet waarin we graag weer een mooi en divers aanbod verse, onbespoten groenten willen gaan telen. Om die vervolgens zowel aan de klanten van de Voedselbank Aalsmeer als aan onze pariculiere en horeca-klanten te kunnen leveren. Wij zullen ook dit seizoen weer ons uiterste best voor iedereen doen!

We vinden het fijn dat we ook dit seizoen weer op een grote groep vrijwilligers mogen rekenen om ons 2 dagdelen per week in onze "Voedselbank"kas te helpen bij alle werkzaamheden die nodig zijn om iedere week verse groenten aan de klanten van Voedselbank Aalsmeer te kunnen leveren.

Tot slot willen we ook dit seizoen onze kwekerij openstellen voor onze klanten en andere belangstellenden zodat zij met eigen ogen kunnen zien hoe onze groenten groeien en bloeien!

Dit jaar willen we ons nog wat meer gaan richten op educatie aan groepen kinderen met als doel hen bewuster te maken van de wereld om hen heen door hen te laten zien hoe groenten groeien.

 

 

OostOogst | onbespoten seizoensgroenten | 's ochtends in de grond, 's avonds in de mond | info@OostOogst.nl